Преди няколко дни скандал разтресе култовата група Тоника.  Искрата, от

...
Преди няколко дни скандал разтресе култовата група Тоника.  Искрата, от
Коментари Харесай

Голям скандал разтресе „Тоника“: Завистлива колежка оплю Ева, Тони Димитрова се намеси!


Преди няколко дни скандал разтресе паметната група " Тоника ".  Искрата, от която се разгоря пожарът в медиите и обществените мрежи, потегля от едно изречение във фейсбук.

Написа го преподавателката в Музикалното учебно заведение в Бургас Елза Паносян.

" А най-комично беше присъединяване на пеещата Ева, посмях се предостатъчно ", подиграва се на изявата на певицата в новогодишната стратегия на Българска национална телевизия Паносян.

Язвителният пост обаче не остава неусетен от близката другарка на вдовицата на Гого Найденов Тони Димитрова, която реагира незабавно.  " И какво? Много ли се смяхте на Ева? ", отвръща в същия жанр на съгражданката си българската Бони Тейлър.

Скандалът е голям, а почитатели на изпълнителката на " Ах, морето " недоумяват по какъв начин се излага обществено и по какъв начин не може да се сдържа и изпада в нервни рецесии. 

Явно жегната от иронията на изпълнителката на " Ах, морето ", музикалната даскалица й дава отговор с нова офанзива към Ева.

" Тони, очевидно при започване на 70-те години, когато бях солистка на " Тоника " и събирах овациите на публиката, вие още сте нямали връзка с музиката. По въпросното време аз просто си пеех, а въпросната самонадеяна певица тичаше във всички направления и отново не можеше да ме доближи. Питайте хора, които познават професионалните ми триумфи, и тогава пишете по мой адрес ", предложи Паносян на съгражданката си.

" Какво да кажа повече? Вече съм го написала. Да, не е по никакъв начин заслужено към Ева. Но има ли правдивост? За тази жена, за която нищо не знам и в никакъв случай не съм я виждала, ще кажа единствено, че думите й са попаднали в едва време. Това е музикантски израз, значи " не в точния момент ", разяснява Тони Димитрова, написа България през днешния ден.

За разлика от певицата именитият композитор Стефан Диомов познава Елза Погосян още от края на 60-те години.

" През 1969-1970-а основах " Тоника " като инструментален състав, който съпровождаше артисти. Тогава Елза, още с бащината си фамилия Жираир, бе едно доста симпатично малко дете, на не повече от 10 години. И аз я взех в състава, тъй като пееше доста добре ", спомня си маестрото.

Той разясни, че единствената причина Паносян да не попадне в " твърдото ядро " на " Тоника " е нейната възраст. И Ева Найденова, и Анастасия Бинчева били доста по-големи от нея, прецизира Диомов.

" Елза, която доста почитам и в никакъв случай не съм бил в спор с нея, евентуално е споделила това от ревнивост ", предполага " бащата " на " Тоника ". Композиторът добави, че " тя не е права, тъй като Ева, както и всички нейни сътрудници от състава, заслужават респект и овации, а не подбив ".

" Смятам, че Елза ще си вземе думите обратно. Не може по този начин! Вярвам, че тя към този момент съжалява за казаното ", уверен е Стефан Диомов.

Той описа още, че на юбилейния концерт за 50-годишнината на " Тоника " Паносян също е пяла с всички на сцената. " Беше доста вълнуващо, публиката не спря да ни ръкопляска ", добавя маестрото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР